Tankut Rıfkı: "Çağdaş Müzecilik Anlayışı ile Dünya Standartlarında Projelerin Altına İmza Atmak İçin Çalışıyoruz"

Tankut Rıfkı: "Çağdaş Müzecilik Anlayışı ile Dünya Standartlarında Projelerin Altına İmza Atmak İçin Çalışıyoruz"

Eski Eserler ve Müzeler Dairesi Müdürü Tankut Rıfkı, "18-24 Mayıs Müzeler Haftası" dolayısıyla mesaj yayımladı. Tankut Rıfkı'nın mesajı şöyle;

Ülkemizde Eski Eserler ve Müzeler Dairesi Müdürlüğü olarak  her yıl 18-24 Mayıs Müzeler Haftası olarak çeşitli etkinlikler gerçekleştirerek müzelerimizin halkımıza özellikle genç kuşaklara tanıtılması hedeflenmektedir. Bu amaç doğrultusunda canla başla çalışan personelimizle vatandaşımıza hizmet etmek dışında müze kavramını daha da ileriye taşımak adına birçok çalışmaya imza atılmıştır.Bunun yanında ülkemizin her bölgesinde Kültürel Miras açısından zenginliklere sahip olmamızın verdiği heyecanla mevcut müze ve ören yerlerimiz dışında yepyeni çağdaş müzecilik anlayışı ile dünya standartlarında projelerin altına imza atmak için çalışmalarımıza devam etmekteyiz.

Her yıl farklı etkinliklerle farklı bölgelerden gençlere ulaşmak adına planlanan etkinliklerimizde bu senede ilkokul,ortaokul ve üniversite öğrencilerimize yönelik etkinliklerle kutlamayı gerçekleştireceğiz.

20 Mayıs 2024 Pazartesi günü başlayacak etkinlikler kapsamında, Lefkoşa’da Derviş Paşa Konağı Müzesi’nde İlkokul 3., 4. ve 5. sınıf öğrencilerimize yönelik olan, Dokuma Tezgahı’nın kullanımı, Sesta Yapımı,  Buğday Öğütme ve geleneksel çocuk oyunu Topaç kullanımı gibi Somut Olmayan Kültürel Mirasımızı simgeleyen Kıbrıs El Sanatlarının tarihsel süreci ve uygulamalı anlatımı yapılacaktır.21 Mayıs Salı günü Lefkoşa ‘da Lüzinyan Evi Müzesi’nde Kıbrıs Türk Devlet Tiyatro Sanatçısı Suzan Polat önderliğinde İlkokul 5. Sınıf öğrencilerine Tiyatro Etkinliği düzenlenecektir.

Son olarak, 22 Mayıs Çarşamba günü Lefkoşa’da 15 Kasım 2023 tarihinde yeniden düzenlenerek ve geliştirilerek ziyaretçilere açılan Milli Mücadele Müzesi’nde Ortaokul 7. Sınıf öğrencilerine yönelik Bilim Lefkoşa Atölyesi önderliğinde 7 farklı atölye çalışması (Çerçeve yapımı, kıbrıs haritası üzerinde kıbrısa özgü endemik bitkilerin yerleştirilmesi, basit hareket mekanızmalı tekne yapımı etkinliği, Geleneksel türk mimarisinde kemer örneği yapımı, Kıbrıs haritası üzerinde müzeler arasında çizgi izleyerek gezen robot, bez çanta üzerine müze eserlerinin basımı, tahta çubuklarla cengiz topel uçağının tasarlanması), ve bunun yanında, ayni gün Güzelyurt’ta Lefke Avrupa Üniversitesi Dr. Fazıl Küçük Eğitim Fakültesi Yrd. Doç. Dr. Ferda Öztürk Kömleksiz başkanlığında Güzelyurt Arkeoloji ve Doğa Müzesi’nde üniversite öğrencilerine yönelik Müze eğitim çalışmaları yapılacaktır.

Müzeler haftasının ilk günü olan 18 Mayıs günü Müdürlüğümüze bağlı açık olan tüm müze ve ören yerlerimizde girişlerden ücret alınmayacaktır.

Ülkemizin, halkımızın, özverili personelimin ve müzelere değer veren herkesin Müzeler Haftasını kutlar, esenlikler dilerim.

Print
Yayınlanma tarihi: May 17, 2024,
Haber Kategorisi: Haber,
Yorumlar: 0,
Etiketler:

«Eylül 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
26272829
Eski Eserler ve Müzeler Dairesi Müdürü Emine Ziba, Prof. Dr. Coşkun Özgünel'in Vefatı Dolayısıyla Mesaj Yayınladı

Eski Eserler ve Müzeler Dairesi Müdürü Emine Ziba, Prof. Dr. Coşkun Özgünel'in Vefatı Dolayısıyla Mesaj Yayınladı

Eski Eserler ve Müzeler Dairesi Müdürü Emine Ziba, ülkemizde Salamis Kazılarının Başkanlığını yapmış Prof. Dr. Coşkun Özgünel’in vefatı nedeniyle taziye mesajı yayınladı.

Devamını oku
30311
23
KIBRIS’TA BİR İLK; “YERİNDE SERGİLEME” ÖZELLİĞİNE SAHİP MÜZE HAYATA GEÇİYOR…

KIBRIS’TA BİR İLK; “YERİNDE SERGİLEME” ÖZELLİĞİNE SAHİP MÜZE HAYATA GEÇİYOR…

Başbakan Yardımcısı, Turizm Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Kaleburnu Kral Mezarlarında yapılan kazı çalışmalarında elde edilen eserler ile bölgeye yapılması düşünülen ve KKTC’nin ilk yerinde sergileme özelliğine sahip olacak olan müze ile ilgili bilgi almak üzere, Kaleburnu kazı alanına ziyarette bulundu.  

Devamını oku
45678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30123456