50’nci Yıla Özel Sergi 20 Temmuz’da Açılacak

50’nci Yıla Özel Sergi 20 Temmuz’da Açılacak

Kıbrıs Türk Millî Mücadele tarihinin sembol olmuş şehitlerimizin özel eşyalarının da bulunduğu sergi, Kıbrıs Türk Tarih, Kültür ve Milli Mücadele Müzesi’nde sergilenecek…

Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50. yıl dönümünün anlam ve önemini vurgulamak ve gelecek nesillere aktarmak maksadı ile 50’nci yıl geçici sergisi, Kıbrıs Türk Tarih, Kültür ve Milli Mücadele Müzesi’nde, Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı ile Türkiye Cumhuriyeti Milli Savunma Bakanlığı ve Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçiliği işbirliği ile 20 Temmuz 2024 tarihinde düzenlenecek törenle açılıyor..

30 Eylül 2024 tarihine kadar devam edecek olan sergide, T.C. Millî Savunma Bakanlığı bünyesinde bulunan askeri müzelerden ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Eski Eserler Müzeler Dairesi Müdürlüğü’ne bağlı müzelerden toplanan 100 eser sergilenecek.

Eserler arasında Kıbrıs Barış Harekatı’nın sembollerinden olan Şehit Yüzbaşı Cengiz Topel, Dr. Binbaşı Nihat İlhan’ın şehit edilen eşi ve çocuklarının eşyaları ve harekâtta görev alan şanlı kahraman Türk askerleri ve Kıbrıs Türk Mücahitlerinin özel eşyaları da yer alıyor.

Planlanan sergi için 25 Haziran 2024 tarihinde T.C. Mili Savunma Bakanlığı personeli ile sergide yer alacak olan eserler geldi. Başbakan Yardımcılığı Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı’na bağlı Eski Eserler ve Müzeler Dairesi Müdürlüğü tarafından koordine edilen bu çalışmalarda Kıbrıs Türk Tarih, Kültür ve Millî Mücadele Müzesi’ne ait açık alanda peyzaj çalışması devam ederken sergileme alanındaki tadilat işlemleri tamamlandı, vitrin düzenlemeleri ve resim sergi çalışmaları devam ediyor.

Diğer taraftan Türkiye Cumhuriyeti’nden gelen eserler,  Eski Eserler ve Müzeler Dairesi’ne bağlı bakım onarım koruma merkezinde muhafaza edildi.

Başbakan Yardımcılığı Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı’na bağlı Eski Eserler ve Müzeler  Dairesi, T.C. Milli Savunma Bakanlığı ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı personellerinden oluşan heyet tarafından Eski Eserler ve Müzeler Dairesi’ne bağlı müzelerden ve Kuzey Kıbrıs’ta bulunan askeri birliklerden eserler teslim alındı.

Sergiye tüm halk davet edildi.

Print
Yayınlanma tarihi: Haz 28, 2024,
Haber Kategorisi: Haber,
Yorumlar: 0,
Etiketler:

«Eylül 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
26272829
Eski Eserler ve Müzeler Dairesi Müdürü Emine Ziba, Prof. Dr. Coşkun Özgünel'in Vefatı Dolayısıyla Mesaj Yayınladı

Eski Eserler ve Müzeler Dairesi Müdürü Emine Ziba, Prof. Dr. Coşkun Özgünel'in Vefatı Dolayısıyla Mesaj Yayınladı

Eski Eserler ve Müzeler Dairesi Müdürü Emine Ziba, ülkemizde Salamis Kazılarının Başkanlığını yapmış Prof. Dr. Coşkun Özgünel’in vefatı nedeniyle taziye mesajı yayınladı.

Devamını oku
30311
23
KIBRIS’TA BİR İLK; “YERİNDE SERGİLEME” ÖZELLİĞİNE SAHİP MÜZE HAYATA GEÇİYOR…

KIBRIS’TA BİR İLK; “YERİNDE SERGİLEME” ÖZELLİĞİNE SAHİP MÜZE HAYATA GEÇİYOR…

Başbakan Yardımcısı, Turizm Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Kaleburnu Kral Mezarlarında yapılan kazı çalışmalarında elde edilen eserler ile bölgeye yapılması düşünülen ve KKTC’nin ilk yerinde sergileme özelliğine sahip olacak olan müze ile ilgili bilgi almak üzere, Kaleburnu kazı alanına ziyarette bulundu.  

Devamını oku
45678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30123456