Yayınlanma tarihi: Kas 14, 2023

AB DİL ALANINDA DESTEK PROJESİ KAPANIŞ ETKİNLİĞİ SAÇAKLI EV'DE DÜZENLENDİ

Avrupa Birliği tarafından finanse edilen AB Dil Alanında Destek Projesi'nin kapanış etkinliği 13 Kasım 2023 tarihinde Saçaklı Ev'de yapıldı. Etkinlik, Avrupa Komisyonu'nu ve projeyi temsilen bir dizi konuşma ve sunumun ardından kokteyl ile sona erdi.

Devamını oku
Yayınlanma tarihi: Kas 13, 2023

SAFİR SERİSİNİN İKİNCİ KİTABI “YEGANE AŞK” BELLAPAİS MANASTIRI'NDA TANITILDI

Kıbrıslı genç sanatçı Kemal B. Caymaz’ın yazıp resimlediği Safir Serisinin ikinci kitabı “Yegâne Aşk”ın tanıtım gecesi ve sergisi geçtiğimiz Cumartesi akşamı Eski Eserler ve Müzeler Dairesi’ne bağlı Bellapais Manastırı’nda gerçekleşti.

Devamını oku
Yayınlanma tarihi: Kas 6, 2023

GÜZELYURT KURTULUŞ İLKOKULU ÖĞRENCİLERİ SOLİ HARABELERİ'Nİ ZİYARET ETTİ

Güzelyurt Kurtuluş İlkokulu öğrencileri, Hasan Karlıtaş eşliğinde Lefke'deki tarihi yerleri ve Soli Harabeleri'ni gezerek bilgiler edindiler.

Devamını oku
Yayınlanma tarihi: Kas 2, 2023

MÜZE ZİYARETLERİ, ÇEKİMLER, ETKİNLİKLER...

Dairemize bağlı Müze ve Ören yerlerinde yapılan etkinliklere izin verilmiş ve yardımcı olunmuştur. Dönem içerisinde müze ve ören yerlerini ücretsiz ziyaret etme başvurusunda bulunan devlet konuklarına, yerli ve yabancı heyetlere, askeri makamlara ve okullara gerekli kolaylık sağlanmış ve ücretsiz ziyaret etme olanağı sağlanmıştır.

Devamını oku
Yayınlanma tarihi: Eki 24, 2023

“Paylaşınca Çoğalır” Sergisi Bellapais Manastırı’nda Açıldı

Türkiye Cumhuriyeti’nin (TC) 100. yıl kutlamaları kapsamında Girne Belediyesi ile Lefkoşa Türk Belediyesi iş birliğinde düzenlenen “Paylaşınca Çoğalır” Uluslararası Sergi açılışı Bellapais Manastırı’nda yapıldı.

Devamını oku
First12345679