Yayınlanma tarihi: Ara 19, 2023

TC Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu’nun eşi Birgül Fevzioğlu, Canbulat Müzesi'ni Ziyaret Etti

Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu’nun eşi ve Türkiye'de birçok önemli müzenin kurulmasına da katkısı bulunan  Birgül Fevzioğlu Gazimağusa'daki bugün Canbulat Müzesi'ni ziyaret etti. Birgül Fevzioğlu’na ziyaretinde Gazimağusa Bölge Şube Amiri Elif Karaca eşlik etti.

Devamını oku
Yayınlanma tarihi: Ara 5, 2023

St. Barnabas Arkeoloji ve İkon Müzesi'nde Tamir ve Tadilat İşleri Başladı

Eski Eserler ve Müzeler Dairesi Gazimağusa Şube Amirliği'ne bağlı St. Barnabas Arkeoloji ve İkon Müzesi'nde gişe ve müze kısmının bir bölümünde tamir, tadilat ve iyileştirme çalışmaları başladı.

Devamını oku
Yayınlanma tarihi: Kas 26, 2023

ST. HİLARİON KALEMİZİ VE DİĞER DEĞERLİ ÖREN YERLERİMİZİ TEMİZ TUTALIM

Eski Eserler ve Müzeler Dairesi Müdürü Tankut Rıfkı, St. Hilarion Kalesi’ni ziyaret ederek, personelle birlikte örnek olmak adına sorumsuz kişilerin atmış olduğu çöplerin temizliğine eşlik etti.

Devamını oku
Yayınlanma tarihi: Kas 20, 2023

DAİREMİZ ARKEOLOGLARINA ONLİNE NÜMİSMATİK EĞİTİM VERİLDİ

2023 yılı hizmet içi eğitimler kapsamında, Sinop Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Hazar Kaba tarafından merkez ve bölge şube amirliklerinde görev yapan arkeologlara yönelik nümismatik eğitimi online olarak verilmiştir.

Devamını oku
Yayınlanma tarihi: Kas 16, 2023

Kıbrıs Türk Tarih, Kültür ve Millî Mücadele Müzesi Açıldı

Başbakan Yardımcısı, Turizm Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Cumhurbaşkanlığı himayesinde, Ankara Etimesgut Belediyesi katkıları ile yapılan “Kıbrıs Türk Tarih, Kültür ve Millî Mücadele Müzesi”, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 40’ıncı yıl dönümü kutlamaları kapsamında, Lefkoşa Mücahitler Sitesi’nde düzenlenen halka açık açılış törenine katılarak bir konuşma gerçekleştirdi.

Devamını oku
1234567

«Eylül 2024»
PztSalÇarPerCumCmtPaz
26272829
Eski Eserler ve Müzeler Dairesi Müdürü Emine Ziba, Prof. Dr. Coşkun Özgünel'in Vefatı Dolayısıyla Mesaj Yayınladı

Eski Eserler ve Müzeler Dairesi Müdürü Emine Ziba, Prof. Dr. Coşkun Özgünel'in Vefatı Dolayısıyla Mesaj Yayınladı

Eski Eserler ve Müzeler Dairesi Müdürü Emine Ziba, ülkemizde Salamis Kazılarının Başkanlığını yapmış Prof. Dr. Coşkun Özgünel’in vefatı nedeniyle taziye mesajı yayınladı.

Devamını oku
30311
23
KIBRIS’TA BİR İLK; “YERİNDE SERGİLEME” ÖZELLİĞİNE SAHİP MÜZE HAYATA GEÇİYOR…

KIBRIS’TA BİR İLK; “YERİNDE SERGİLEME” ÖZELLİĞİNE SAHİP MÜZE HAYATA GEÇİYOR…

Başbakan Yardımcısı, Turizm Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Kaleburnu Kral Mezarlarında yapılan kazı çalışmalarında elde edilen eserler ile bölgeye yapılması düşünülen ve KKTC’nin ilk yerinde sergileme özelliğine sahip olacak olan müze ile ilgili bilgi almak üzere, Kaleburnu kazı alanına ziyarette bulundu.  

Devamını oku
45678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30123456